Markante Koppen maakt korte familiedocumentaires.

Korte verhalen welke zijn verfilmd. Verhalen die er voor hen toe doen. Deze docu’s zijn niet voor ‘de hele wereld’, maar voor eigen familie, vrienden én zeker voor het nageslacht. Hoe mooi is het om te weten waar je vandaan komt en waar het fundament van jouw ‘zijn’ ligt….

HET ONTSTAANOF DIRECT CONTACT

HET ONTSTAAN…

Helaas was ik te laat om het verhaal van mijn ouders voor het nageslacht vast te leggen. Markante Koppen gaat over mensen die hun eigen verhaal op mooie wijze vast willen leggen. Verhalen voor kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen en dáár weer de kinderen van.
In korte persoonlijke films vertellen zij iets over hun kinderjaren, eerste liefde of momenten van angst, maar ook succesmomenten, die voor velen van ons, misschien wel ver weg lijken. Natuurljk is Markante Koppen niet aan leeftijd gebonden – Job Hendriks

Voor wie...

Voor iedereen die zijn of haar verhaal willen delen! Een verhaal kun je schrijven. Maar hoe mooi is het om een verhaal van nog dichterbij te beleven. De emotie van de verteller te zien, terwijl waardevolle beelden het scherm passeren. Al snel denkt men aan verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Dat hoeft natuurlijk helemaal niet. De tijd daarna – de babyboom – was mogelijk voor velen nog wel veel belangrijker, zoals de wederopbouw. Wat denk je van diegenen die in de jaren 60 zijn opgegroeid: de seksuele revolutie. De ‘Flower Power’ periode heeft de levensvisie van velen voorgoed veranderd. Markante Koppen kan jouw persoonlijke verhaal in relatief korte tijd vastleggen in beeld en geluid.

Het gaat net als in de echte film. Je hebt een herinnering, een verhaal. Je hebt daar onderzoek naar gedaan wat zich in een bepaalde tijd nog meer heeft afgespeeld. Wat was toen belangrijk en wat wil je er over vertellen? Dat bespreken we en vervolgens maken we een script. Oude foto’s en/of filmmateriaal kunnen hierin een belangrijk rol spelen.

Is het draaiboek klaar, dan volgen de opnames. Daarna volgen diverse montagerondes en uiteindelijk de oplevering.
Kortom: heb je een verhaal dat je graag in een korte familiedocumentaire verfilmd wilt zien? Na een eerste gesprek kan ik al aangeven hoeveel tijd er ongeveer voor nodig is om dit te vast te leggen.

Wil je weten of jouw verhaal naar film te vertalen is en welke kosten hier mee gemoeid zijn? Neem dan vooral contact op.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

Wanneer ben je een Markante Kop?

Prima vraag! Iedereen kan dat zijn die een waardevol verhaal heeft. We maken allemaal levensfases mee die jouw toekomst bepalen of ieder geval beïnvloeden. Dat kan de vorming vanuit huis zijn geweest, maar ook wanneer je bijvoorbeeld iets bijzonders op een reis hebt meegemaakt en bijzondere mensen bent tegengekomen, die van invloed op jouw leven zijn. Wat het belangrijkste is dat je jouw verhaal wilt delen met degenenen die jouw lief zijn.

Soms heb je niet zo veel tijd meer… Ook dan kun je je verhaal kwijt. We gaan hier zorgvuldig mee om en maken er een mooie film van. Neem vooral contact op en vertel hoe je jouw verhaal voor je ziet…. 

job@d-signs.nl
[vfb id=2]