Markante Koppen maakt korte familiedocumentaires.

Korte verhalen die zijn verfilmd. Verhalen die er voor hen toe doen. Deze docu’s zijn niet voor ‘de hele wereld’, maar voor eigen familie, vrienden én zeker voor het nageslacht. Hoe mooi is het om te weten waar je vandaan komt en waar het fundament van jouw ‘zijn’ ligt….

HET ONTSTAANOF DIRECT CONTACT

HET ONTSTAAN…

Helaas was ik te laat om het verhaal van mijn ouders voor het nageslacht vast te leggen. Markante Koppen gaat over mensen die hun eigen verhaal op mooie wijze vast willen leggen. Verhalen voor kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen en dáár weer de kinderen van.
In korte persoonlijke films vertellen zij iets over hun kinderjaren, eerste liefde of momenten van angst, maar ook succesmomenten, die voor velen van ons, misschien wel ver weg lijken. Natuurljk is Markante Koppen niet aan leeftijd gebonden – Job Hendriks
Helaas was ik te laat om het verhaal van mijn ouders voor het nageslacht vast te leggen. Markante Koppen gaat over mensen die hun eigen verhaal op mooie wijze vast willen leggen. Verhalen voor kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen en dáár weer de kinderen van.
In korte persoonlijke films vertellen zij iets over hun kinderjaren, eerste liefde of momenten van angst, maar ook succesmomenten, die voor velen van ons, misschien wel ver weg lijken. Natuurljk is Markante Koppen niet aan leeftijd gebonden – Job Hendriks

Voor wie...

Voor iedereen die zijn of haar verhaal willen delen! Een verhaal kun je schrijven. Maar hoe mooi is het om een verhaal van nog dichterbij te beleven. De emotie van de verteller te zien, terwijl waardevolle beelden het scherm passeren. Al snel denkt men aan verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Dat hoeft natuurlijk helemaal niet. De tijd daarna – de babyboom – was mogelijk voor velen nog wel veel belangrijker, zoals de wederopbouw. Wat denk je van diegenen die in de jaren 60 zijn opgegroeid: de seksuele revolutie. De flowerpower-periode heeft de levensvisie van velen voorgoed veranderd. Markante Koppen kan jouw persoonlijke verhaal in relatief korte tijd vastleggen in beeld en geluid.

Het gaat net als in de echte film. Je hebt een herinnering, een verhaal. Je hebt daar onderzoek naar gedaan wat zich in een bepaalde tijd nog meer heeft afgespeeld. Wat was toen belangrijk en wat wil je er over vertellen? Dat bespreken we en vervolgens maken we een script. Oude foto’s en/of filmmateriaal kunnen hierin een belangrijke rol spelen.

Is het draaiboek klaar, dan volgen de opnames. Daarna volgen diverse montagerondes en uiteindelijk de oplevering.
Kortom: heb je een verhaal dat je graag in een korte familiedocumentaire verfilmd wilt zien? Na een eerste gesprek kan ik al aangeven hoeveel tijd er ongeveer voor nodig is om dit te vast te leggen.

Wil je weten of jouw verhaal naar film te vertalen is en welke kosten hier mee gemoeid zijn? Neem dan vooral contact op.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

Wanneer ben je een Markante Kop?

Wat mij betreft iedereen! We leven in een snelle, dynamische maatschappij, waarbij nieuws en social media een extreem grote rol spelen. Bijna iedereen heeft zo zijn mijmeringen, herinneringen en ervaringen die hij of zij niet zomaar met iedereen wil delen. We maken allemaal levensfases mee die jouw toekomst bepalen of ieder geval beïnvloeden. Dat kan de vorming vanuit huis zijn geweest, maar ook wanneer je bijvoorbeeld iets bijzonders op een reis hebt meegemaakt en bijzondere mensen bent tegengekomen, die van invloed op jouw leven zijn. Het belangrijkste is, dat jij jouw verhaal wilt delen met degenen die jouw lief zijn.

HYBRIDE KAN OOK

Is er misschien sprake van een onderneming die over een tijdje jubileert? Dan kan het belangrijk zijn om daarmee iets te doen richting klanten en relaties, maar ook voor familie, kinderen en  kleinkinderen mag best iets worden vastgelegd: Kijk jongens, dit heeft opa (of oma) toch maar mooi voor elkaar gekregen. Wellicht is het bedrijf ooit opgericht door vader of grootvader of zelfs door een generatie daarvoor. Dan mag je zo’n mijlpaal niet zomaar passeren.
Ideaal is een film van pakweg 20 minuten waarin het ‘levensverhaal’ van het bedrijf voor de eeuwigheid wordt vastgelegd, terwijl we in boekvorm met veel beeldmateriaal de historie van de onderneming tot in de finesses belichten, met de feiten op een rij, maar ook met de nodige humor.

MAAK EEN AFSPRAAK MET ANDRÉ EN/OF JOB

HERINNERINGEN AAN EEN GEZIN

Wat maakt een verhaal bijzonder? Welke impact heeft een boek wanneer het eenmaal gepresenteerd wordt. ‘HERINNERINGEN AAN EEN GEZIN’ is geschreven en gefotografeerd door Laurens Overtoom. Middels lijvige interviews met ooms en tantes of nazaten, kreeg Laurens een zeer breed beeld van broers en zussen van zijn vader. Wat wil je immers, 15 mensen geboren tussen 1922 en 1944,. Allemaal hebben ze hun herinneringen en eigen tijdsbeeld bij het gezin Overtoom.
Naast het boek, is een zeer korte verfilming gemaakt waarin Laurens vertelt wat zijn grote drijfveren waren dit project te aan te gaan.
Twee jaar na de start, was het resultaat naast een korte film én boek, een zaal vol familie, die in grote getale aanwezig waren. Hou je dit droog? Reken maar van niet.

MEER WETEN? CONTACT MET LAURENS

SOMS HEB JE NIET ZOVEEL TIJD MEER...

Dan wil je misschien juist nog jóuw verhaal kwijt. Wil je de mooie dingen uit het leven vertellen of juist iets meegeven voor de toekomst voor bij voorbeeld je kinderen en/of andere dierbaren. Echter ontbreekt het soms aan tijd.
Om deze verhalen ‘levend’ te houden, wil je dit misschien wel op héél beeldende wijze  doen.

Dat kan dus ook bij Markante Koppen. Hoe klein je het wilt houden of hoe groot je het wilt brengen, dat is allemaal aan jou. Wil je geïnterviewd worden, of wil je spontaan voor de camera je verhaal vertellen. Jij bepaalt! We gaan natuurlijk heel zorgvuldig met het verhaal om. Het doel is het maken van een mooie film. Neem vooral contact op en vertel hoe je jouw verhaal voor je ziet…

STUUR EEN BERICHT EN EEN REACTIE VOLGT SNEL

MEER WETEN? NEEM CONTACT OP…

[vfb id=2]